Toeslag aanvragen; laten we het samen doen

Een toeslag is een aanvulling op je inkomsten en er zijn vier soorten: zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget. Je kunt alleen een toeslag aanvragen als je voldoet aan bepaalde voorwaarden.

Denk je dat je recht hebt op een van de toeslagen, maar weet je niet hoe je dit kunt aanvragen? In dit blog leggen we je dit uit. Het is heel simpel. Hou de volgende gegevens bij je en we kunnen beginnen met de aanvraag: DigiD, burgerservicenummer (en die van je partner) en een overzicht van je (gezamenlijke) inkomen.

Proefberekening maken

Voordat je een toeslag aanvraagt, kun je een proefberekening maken. Je krijgt dan te weten hoeveel toeslag je ongeveer kunt krijgen. Het is ook mogelijk om een proefberekening te doen voor 2020 of eerder.

Aanvraag voorbereiden

Voor de aanvraag van een toeslag heb je een DigiD nodig. Woon je samen met je partner? Dan hebben jullie beiden je eigen DigiD nodig. Als je om wat voor reden dan ook nog geen DigiD hebt, zou je dit moeten aanvragen. Hou je (gezamenlijke) jaarinkomen ook bij de hand en we kunnen verder met de aanvraag.

Inloggen op Mijn toeslagen

Log in op Mijn toeslagen met je eigen DigiD. Let op, vanaf 1 oktober 2022 kun je alleen nog inloggen met de DigiD app of met een sms-controle.

Aanvraag invullen en verzenden

Als je bent ingelogd, zie je linksboven in Mijn toeslagen een overzicht met alle toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ naast de toeslag waarvan je denkt dat je er recht op hebt. Vervolgens beantwoord je de vragen. Meestal zijn de gegevens al voor je ingevuld en hoef je alleen nog maar op ‘akkoord’ te klikken. Het is belangrijk dat je deze gegevens goed controleert.

Klik vervolgens op ‘akkoord en verzenden’ en je bent klaar met de aanvraag. Vergeet niet om altijd uit te loggen, voordat je de pagina verlaat.

Binnen 5 weken krijg je een reactie op je aanvraag in Mijn toeslagen. Er staat of je daadwerkelijk recht hebt op de toeslag en het bedrag dat je zult ontvangen.

Toeslag aanvragen met Van Tricht MKB

Als je er zelf niet uitkomt met de aanvraag van de toeslagen, kun je hulp inschakelen. Van Tricht MKB is een ervaren advies- en administratiekantoor en levert diensten op alle gebieden van de financiële dienstverlening. Onze professionals hebben ruime ervaring met het aanvragen van toeslagen. Door je aanvraag aan ons uit te besteden, weet je zeker dat je niets vergeet en loopt alles in één keer goed.

Wij zijn een klantgericht bedrijf en doen ons best om jou te voorzien van al je wensen. Heb je verder nog vragen, twijfels of opmerkingen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Toeslag aanvragen? Van Tricht MKB helpt je er graag mee