5 redenen om salarisadministratie uit te besteden

Als je personeel in dienst hebt, moet je als werkgever salarisadministratie bijhouden. Alle administratie van de financiële en fiscale gegevens voor je medewerkers moet je goed op orde hebben. Denk hierbij aan de basissalaris, declaraties, vergoedingen en nog veel meer. Dit kost echter veel tijd en energie wat je juist beter kunt benutten voor andere zaken.

Het is daarom verstandig om je salarisadministratie over te laten aan professionals. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar weet je ook zeker dat de administratie foutloos wordt bijgehouden. Hieronder staan 5 redenen om je salarisadministratie uit te besteden aan experts.

1. Tijdsbesparing

De voornaamste reden voor het uitbesteden van salarisadministratie is tijdsbesparing. Door alle administratie over te laten aan een externe partij, bespaar je veel tijd en hoef je je er geen zorgen meer om te maken.

Als je ervoor kiest om salarisadministratie zelf bij te houden, zul je merken dat dit een aantal uren per maand kost. Deze tijd kun je beter benutten voor overige bedrijfszaken. Soms kun je bovendien foutjes maken in de administratie. Deze fouten moet je dan een voor een corrigeren en dat kost extra tijd.

2. Goedkoop

Mensen denken dat het uitbesteden van salarisadministratie duur is; niets is minder waar. Het bijhouden van salarisadministratie kost gemiddeld vier uur per maand. Natuurlijk zal je hiervoor moeten betalen, maar vergeleken met iemand in vaste dienst die dit werk ‘erbij doet’, zijn de kosten zeker niet hoog.

3. Veranderende regelgevingen

De wetten, regels en collectieve arbeidsovereenkomsten (cao’s) met betrekking tot salarissen veranderen regelmatig. Hier moet uiteraard rekening mee worden gehouden tijdens het bijhouden van salarisadministratie. Dit kan vervelend zijn, omdat je de administratie continu moet aanpassen.

De salarisadministratie moet kloppend zijn met de wetten en regels die op dat moment gelden. Het kost veel tijd en energie om dit zelf allemaal uit te zoeken. Door je salarisadministratie uit te besteden, maak je je hier geen zorgen meer om en weet je zeker dat het goed loopt.

4. Goed werk, zonder fouten

Het bijhouden van salarisadministratie is ingewikkeld. Het moet voldoen aan veel standaarden en je kunt zo een foutje maken als je het zelf bijhoudt. De Belastingdienst heeft het recht om je te straffen op fouten door middel van een boete. Dat kan erg vervelend zijn.

Een salarisadministrateur is ervaren in zijn werk en weet precies waar hij/zij op moeten letten. Je loopt hierdoor geen risico op boekhoudkundige fouten. Door je salarisadministratie uit te besteden, heb jij altijd een correcte administratie. Je geeft de verantwoordelijkheid uit handen.

5. Een kwestie van ervaring

Salarisadministratie draait om specifieke kennis en het is bijna onmogelijk om kennis te hebben over alle onderwerpen. Denk hierbij aan onderwerpen, zoals de werkkostenregeling, sectorpremies, premiekortingen etc. Elke maand moet je je weer verdiepen in deze onderwerpen en rekening houden met nieuwe regels.

Salarisadministrateurs zijn ervaren mensen die alleen bezig zijn met salarisadministratie. Ze zijn experts in hun vakgebied en werken snel, goedkoop en goed. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste gegevens aanleveren.

Salarisadministratie uitbesteden?

Er zijn genoeg redenen om je salarisadministratie over te laten aan experts. Van Tricht MKB is een ervaren advies- en administratiekantoor en levert diensten op alle gebieden van de financiële dienstverlening. Onze professionals beschikken over voldoende kennis en ervaring op het gebied van salarisadministratie. Laat het volledig aan ons over en wij zorgen voor een compleet, foutloos en goedkoop salarisadministratie.

Heb je verder nog vragen, suggesties of twijfels? Voel je vrij om direct contact met ons op te nemen. Wij staan bereid om jou te helpen.

Salarisadministratie uitbesteden? Van Tricht MKB is hét juiste adres!