5 handige tips voor online boekhouden

Steeds meer mensen kiezen voor online boekhouden door de vele voordelen dat het oplevert; van efficiëntieslag en kostenbesparing tot een actueel inzicht in je bedrijfsresultaten. Ben jij al gestart met online administratie of ben je van plan om er later naar over te stappen?

Er zijn drie manieren van boekhouden: op papier, met een softwareprogramma (zoals Excel) en online. Online boekhouding is de snelste en makkelijkste manier van boekhouden. Updates voor nieuwe wetgevingen, een betere beveiliging en extra mogelijkheden worden automatisch doorgevoerd en je kunt altijd bij je gegevens.

In deze blog vind je 5 handige tips voor online boekhouding, zodat jij je administratiewerkzaamheden efficiënter kunt aanpakken.

1. Houd je boekhouding actueel

Houd je administratie goed bij en voorkom dat je aan het eind van de maand uren of zelfs dagen met je boekhouding bezig bent. Als je je boekhouding online laat regelen door een boekhouder, dan hoef je alleen een foto/scan te maken van je bonnen en facturen. Zelf hoef je dan niets in te voeren en ben je altijd bij met je administratie.

2. Gebruik mobiele apps voor online boekhouden

Wil jij je administratie graag altijd en overal bij de hand? Maak dan gebruik van een app voor online boekhouden. Zo kun je recente aankopen direct verwerken in je boekhouding (via je smartphone). Een fotootje van de factuur is vaak al voldoende. Zo bespaar je niet alleen veel tijd, maar heb je ook altijd inzicht in de financiële situatie van je bedrijf.

3. Koppel je bankrekening en website aan je boekhouding

Als je jouw online administratie koppelt aan je bankrekening, worden alle bankoverschrijvingen direct ingelezen en erin verwerkt. Dit scheelt je veel werk en alles is dan ook actueel in inkomsten en betalingen. Je hoeft je bankgegevens zelf niet meer handmatig in te voeren. De meeste banken beschikken over een automatische koppeling met online boekhouden. Is dit niet het geval? Vraag je bank om deze koppeling te realiseren.

Als je een eigen webshop hebt, kun je deze ook koppelen aan je boekhouding. Verkoopfacturen worden op deze manier direct verwerkt en dit zorgt voor enorme tijdsbesparing. Makkelijk en efficiënt toch?

Werk je met een online kassasysteem? Koppel deze ook aan je boekhouding. De omzet wordt dan in je boekhouding geplaatst en hoef je handmatig niets meer in te voeren.

4. Zorg voor een veilige opslag van je boekhouding

Veiligheid staat altijd voorop. Controleer of jouw gegevens via een beveiligde verbinding worden verstuurd. Alleen jij (en je boekhouder) moet toegang kunnen hebben tot je gegevens.

5. Besteed je boekhouding uit

Heb je moeite met online boekhouden en kom je er zelf niet helemaal uit? Heb je simpelweg geen tijd of wil je zelf geen personeel inhuren voor je boekhouding? Dan kun je een online boekhouder inschakelen. Online boekhouders beschikken over voldoende kennis en ervaring en weten precies waar ze allemaal op moeten letten. Ze kunnen je goed helpen en voorkomen dat er fouten worden gemaakt. Je boekhouding moet namelijk altijd kloppen, anders kun je problemen krijgen.

Van Tricht MKB is een boekhoud- en administratiekantoor en neemt de boekhouding graag van je over. Wij weten precies wat we met de administratie moeten doen en zorgen ervoor dat de het altijd goed wordt gedaan. Bij ons hoef je niet bang te zijn dat er zaken over het hoofd wordt gezien of dat er iets misgaat.

Besteed je boekhouding over aan ons en focus op zaken waar jij goed in bent. Voor vragen of twijfels kun je altijd contact met ons opnemen.

Van Tricht MKB is hét adres voor online boekhouden!